Unieke kans! Leven en ondernemen op Breviks camping met eigen strand Breviks campingBrevik Vättersvallen546 91 KarlsborgSverige

Vastgoed detail

Soort Toestand landen provincies Prijs €505.000 Oppervlakte perceel5 hectareAantal staanplaatsen97 + tentveldAangeboden sinds15 maart 2024E-mailadres voor reactiescenalahaise@gmail.com

Objectomschrijving

Pak de kans en bouw een nieuw leven op in Zweden met een bloeiend bedrijf. Wij bieden onze camping te koop aan op een schitterende locatie in Zuid-Zweden, uniek vanwege het eigen, brede en kindvriendelijke zandstrand. Breviks camping ligt ten westen van het Vätternmeer in de gemeente Karlsborg.

Ligging
De camping ligt in de deelprovincie Skaraborg, tussen de beide grootste meren Vänern en Vättern. De omgeving biedt meerdere bezienswaardigheden die hun oorsprong vinden in een rijk cultuurhistorisch erfgoed. Dit maakt de camping een goede overnachtingslocatie voor zowel natuur- als cultuurliefhebbers. Bovendien ligt Breviks camping centraal langs de weg 195 tussen de twee toeristische plaatsen Hjo en Karlsborg.

Gasten ervaren een overweldigend gevoel van rust en een adembenemend uitzicht over het Vättern. Het is het op één na grootste meer van Zweden en biedt een grote diversiteit aan watersportactiviteiten zoals zwemmen, zeilen, surfen en stand-up paddleboarding (suppen). Niet te vergeten heeft het Vättern een rijke visstand wat het populair maakt voor zowel de lokale bevolking als toeristen. In augustus/ september is het ook toegestaan om kreeften te vissen.

Op 6 kilometer afstand ligt het dorp Mölltorp met een supermarkt, pizzeria, kleuter- en basisschool. Hjo en Karlsborg, beide op 17 kilometer afstand hebben een gezondheidscentrum, apotheek en middelbare school.

Te doen in de omgeving
Vanaf Breviks camping zijn er veel diverse mogelijkheden om er op uit te gaan met publiektrekkers zoals het Götakanaal, het nationale park Tiveden en het waterattractiepark Skara Sommarland.

Hjo is één van Zwedens drie zogenoemde houten steden met een zeer interessante bouwhistorie. De jaarlijkse ambachtsbeurs in Hjo trekt veel bezoekers en op de camping garandeert dit overnachtingen. Via Karlsborg komt het Götakanaal uit in het Vättern en met haar fort is de historische stad tijdens de zomermaanden een gezellige toeristenbestemming.

Te voet kun je direct vanaf de camping de omgeving verkennen op twee prachtige wandelpaden van 8 respectievelijk 9 kilometer lang. Op slechts 1 kilometer afstand van de camping is een golfbaan met 18 holes. In het nabijgelegen dorpje Brevik, op 1 kilometer afstand, is een tuincafé dat in de zomer geopend is.

De camping
De oppervlakte van de camping is ongeveer 5 hectare inclusief 2 bospartijen. In totaal zijn er 91 genummerde kampeerplaatsen waarvan 87 met elektriciteit. 55 plaatsen liggen dichtbij het meer, de resterende plaatsen er iets verder vandaan. Het campingterrein bestaat uit grasveld. Een apart, groot veld biedt ruimte voor tenten. Daarnaast zijn er ook 6 camperplaatsen met elektriciteit en grindondergrond. Jaarlijks hebben we circa 20 seizoensgasten. De camping is geopend van april tot en met september.

Op de camping staan 20 stacaravans, gebouwd vanaf 2019. Deze zijn eigendom van gasten maar de met grind verharde plaatsen worden door ons aan hun verhuurd.

De camping is aangesloten bij:
SCR – Zweedse branchorganisatie voor campings,
ADAC/Pincamp,
Husbilskompisar.se,
Campcation.com.

1. Servicegebouw 1
• Receptie/kiosk
• Kleine kantoorruimte
• 2x opslagruimte
• Ruimte voor boiler, waterfilters etc.
• Personeelskeuken
• 3x toilet
• 3x douche (gerenoveerd in 2023)
• Dameskleedkamer inclusief douches
• Herenkleedkamer inclusief douches
• Wasruimte met wasmachine/droger
• Afwasruimte onder afdak
• Terras met tuinmeubilair
• Buitenopslagruimte onder afdak

2. Servicegebouw 2 (gebouwd 2020)
• 4x toilet
• 4x douche
• 1x rolstoeltoegankelijke toilet/douche
• Ruimte voor boiler etc.
• Keuken met 2 fornuizen/ovens en afwasgelegenheid
• Afwasruimte buiten onder afdak
• Chemisch toilet depot
• Aftap voor drinkwater

Opslag
Opslag (ongeveer 15 m2) voor gereedschap, grasmaaiers en dergelijke

Andere faciliteiten
Eigen waterbron voor watervoorziening (aangelegd 2018)
Wifi met bereik over de hele camping
Jeu de boulesbaan
Mobiele sauna op wielen die ’s zomers direct aan het Vättern staat.

Caravan
In de koop is een caravan inbegrepen van het merk Sävsjö met 4 slaapplaatsen, twee enkele bedden achterin, zitgedeelte, keuken en toilet.

Overig
Wij hebben veel geïnvesteerd in de camping tijdens onze 11 jaar als eigenaar. Voor de komende jaren zijn aldus geen grote investeringen nodig. Zo hebben we onder andere geïnvesteerd in een servicegebouw (2020), een afvalwaterzuiverings-installatie (2019) en het aantal kampeerplaatsen vergroot (2022).

Wij zijn overtuigd van het potentieel om de positieve ontwikkeling door te zetten die wij in gang hebben gezet. Zo biedt het bestemmingsplan de mogelijkheid tot uitgroei met meer kampeerplaatsen, met 5 stacaravans en de bouw van een extra servicegebouw ter grootte van 300 m2.

Wij eigenaren zijn een echtpaar van 70+ met één van onze kinderen. De camping verkopen wij vanwege persoonlijke redenen. We zijn bereid te helpen tijdens de opstartfase.

Prijs 5.850.000 Zweedse kronen, is ongeveer 505.000 euro (afhankelijk van koers)

Informatie en contact
Voor meer informatie nodigen wij u uit contact op te nemen met onze contactpersoon Catharinus Lahaise die in Zweden woont en Nederlands spreekt. Ook op onze website vindt u meer informatie: www.brevikscamping.se

Contactgegevens
Catharinus Lahaise, Hova, Zweden
Tel. +46 (0)73 03 95 450 (bij voorkeur via Whatsapp of Messenger)

Object eigenschappen:

Woonhuis
Stacaravan(s)
Trekkershut(ten)
Receptie
Restaurant
Zwembad
Overdekt zwembad
Speeltuin
Binnenspeeltuin
Supermarkt
Sanitair gebouw
Chalet
Camperplaatsen
Wifi
Wasmachine
Kindvriendelijk
Cafe / Bar
Gehele jaar geopend
Kabel TV
Gelegen aan zee
Gelegen aan meer / recreatieplas
Wellness
Sport en spel
Fietsverhuur
Sunlodge
Kinderboerderij
Dieren
BBQ
Babyroom
Autovrije camping
Golfbaan (vlakbij)
Gelegen in bos
Gelegen aan rivier / beek
Kampeerveld met speeltoestel
Animatieprogramma
Miniclub
Vers brood verkrijgbaar op camping
Peuter / baby zwembad
Waterglijbaan
Jeu-de-boulesbaan
Visgelegenheid
Reinigingsstation chemische toiletten

Bekijk de locatie

Naar Google maps >

Makelaar

Interesse in deze camping? Vul voor meer informatie dit formulier in. Deze reactie wordt rechtstreeks doorgestuurd naar de betreffende eigenaar of makelaar. Om meer campings van mij te bekijken klik op onderstaande knop.    Vergelijkbare Objecten