Sfeervolle camping aan rivier Thüringen

Vastgoed detail

Soort Status Land Provincie Prijs €150.000 Oppervlakte perceel10.000Aantal staanplaatsen40E-mailadres voor reactiesdavevandeoudeweetering@gmail.com

Beschrijving van de camping

Wij verkopen onze camping.

In plaats van hier een onoverzichtelijke tekst te plaatsen, kiezen we ervoor om kort antwoord te geven op wat wij denken dat de belangrijkste vragen zijn als je een camping wilt kopen.

Mocht je meer willen weten, dan nodigen we je uit om naar onze woonplaats Amsterdam te komen om ons op een kopje koffie te trakteren. Dan vertellen we je heel graag alles over de camping en kunnen we uiteraard ook nog veel foto’s/video’s laten zien.

Het communiceert nu eenmaal veel makkelijker als je elkaar ‘live’ spreekt. Dan kan jij meteen alles vragen en beslissen of je wel of niet dat stuk wilt rijden om de camping in het echt te gaan bekijken. En wij op onze beurt kunnen dan beter inschatten of we te maken hebben met een serieuze koper. 🙂 Bovendien kunnen we dan ook meteen de verschillende koop/huur-opties bespreken. Je kan ons mailen of bellen op: +31633697063.

We krijgen echt heel veel reacties via de mail met allerlei vragen. We kunnen en willen niet op alle vragen uitgebreid antwoord geven via de mail. De exacte locatie en de website van de camping geven we alleen door aan serieuze kopers, dus vertel vooral wat over je eigen situatie. Bij veel vragen kom dat kopje koffie drinken 🙂

Camping-Vragen:

– Waar is de camping?
In de Duitse Deelstaat Thüringen op 450 km vanaf Utrecht.

– Hoe groot is de camping?:
De camping bestaat uit circa 1 hectare bestaande uit: 4200 m2 eigen grond en de overige vierkante meters huren we van 2 verschillende partijen. Daarnaast huren we ook nog een grote schuur (voor opslag) en stuk land (parkeerplaats).

– Hoeveel kampeerplaatsen zijn er?
De camping heeft 32 plekken met stroom en nog een tentenveld zonder stroom. Het zijn allemaal toeristenplaatsen. Tot 2008 was het een camping met veel vaste jaarplaatsen.

– Wat is de ligging?
Direct aan een kano-rivier met een aanlegsteiger. De camping ligt aan het einde van een authentiek vakwerk-dorpje. Vanaf de camping loop je zo de weilanden in. Het is echt een uitzonderlijk goed fiets-en wandelgebied.

– Wat is er voor Sanitair?
De sanitaire voorzieningen bestaan uit: 1 vaststaand stenen gebouw en 2 aparte mobiele units.

Het stenen gebouw bestaat uit 3 gescheiden ruimtes:
1) 2 damestoiltetten, 2 wasbakken en wasmachine
2) 2 herentoilletten en wasbak
3) grote douche met verwarming

Aan de voor- en zijkant van dit gebouwtje bevinden zich ook de 8 afwasplekken waarvan 2 overdekt.

Verder staat er een douchecontainer met 5 warme douches. De laatste en 6de douche wordt omgebouwd tot een grote familiebadkamer.

Daarnaast staat nog een toiletwagen met 2 damestoiletten en wastafel en aan de andere kant 1 herentoilet, 2 urinoirs en een wastafel.

– Is er ook verhuur?
Ja, we verhuren een: verbouwde bouwwagen, ingerichte glampingtent en een vakantiehuisje,

– Hoeveel werk is het?
Wij doen al het werk met z’n tweeën. In het hoogseizoen is dat zeker hard werken, maar het ligt er ook natuurlijk helemaal aan hoe je het zelf inricht. Wij doen echt alles zelf: sanitair schoonmaken, gras maaien, boekhouding, reserveringen etc. Maar we hebben bijvoorbeeld geen receptie, omdat we vrij willen zijn. Terwijl een receptie je wellicht tijd bespaart  De camping is geopend vanaf pasen tot 1 oktober (mag het hele jaar open). De rest van het jaar zijn we in Amsterdam en is de camping dicht en dat betekent dat je echt 6 maanden vrij bent.

– Kan ik er ook wonen?
Ja, dat kan en je hebt zelfs de keuze uit 3 woningen! De laatste 2 huizen van het dorp liggen direct tegenover de camping en zijn ook volledig in ons bezit. Het betreft een grondstuk van 1200 m2 met daarop een zogenoemde ‘Zweifamilienwohnung’ van ongeveer 120 m2 met daarnaast nog een vrijstaand vakantiehuisje van circa 50m2.

De beide huizen zien er van de buitenkant uit als authentieke vakwerkhuizen, maar zijn van veel recentere datum, waardoor de bekende nadelen zoals lage plafonds, duur onderhoud etc niet aanwezig zijn. Het vakantiehuisje is gerenoveerd en wordt goed verhuurd. Het grote huis bestaande uit 2 etages met 2 appartementsrechten is deels gerenoveerd. De ramen zijn bijvoorbeeld al van dubbelglas. De daken zijn nog wel van asbest.

Daarnaast hebben we afgelopen seizoen een groot huis(300m2) in het vakwerkdorpje erbij gekocht. Dit huis kan eventueel ook mee verkocht worden.

– Zijn er scholen en winkels in de buurt?
In het dorpje zelf is een restaurant/hotel en een creche. Op 3 km is een kleine lokale supermarkt. Meerdere grote supermarkten en scholen op 4 km. Je kan dus prima met gezin met kinderen deze camping runnen. Je bent echt buiten en in de natuur, maar niet in ‘the middle of nowhere’.

– Wat is de omzet?
2019: € 55.000
2020: € 70.000
2021: € 62.000 (de omzet is minder dan 2020 omdat we wegens Corona later open mochten, we eerst maar 60 % van de plekken mochten vergeven en veel Nederlandse gezinnen hun reservering moeten annuleren omdat de Corona-regels strenger werden)

Let op: deze omzet wordt dus behaald met alleen de camping. Bij veel campings die te koop staan wordt de omzet inclusief horeca-omzet vermeld wat een vertekend beeld geeft. Want je maakt meer winst op de camping dan op de horeca. Het gaat er immers om wat je uiteindelijk over houdt.

– Hoe hoog zijn de vaste lasten?
Onze vaste kosten zoals: huur, stroom, water, afval, toiletpapier/schoonmaakmiddelen, boekhouder promotie etc bedragen maar ongeveer 10% van de omzet.

– Wat is de prijs en wat koop ik daarvoor?
Er zijn meerdere mogelijkheden:

• Koop van het bedrijf, de campinggrond en de 2 huizen direct tegenover de camping:
€ 325.000 (huur-koop is ook mogelijk).

• Koop van het bedrijf en de 2 huizen en huur van de campinggrond:
€190.000 en €1000 huur per maand.

• Koop van het bedrijf en huur van de campinggrond en de 2 huizen:
€150.000 en €1490 huur per maand.

• Alles pachten/huren:
€ 2150 huur per maand en borg van 1 jaar vooruit te betalen.

Bij de prijs inbegrepen zit ook:
• Een website waar zowel in het Nederlandse als in het Duits de camping en de omgeving uitvoerig wordt beschreven. We krijgen veel kampeerders die zeggen dat ze mede vanwege de teksten op de website naar ons toe zijn gekomen.
• De camping wordt in Duistland in 3 belangrijke en onafhankelijke campinggidsen/tijdschriften vermeld als zijnde een ‘Geheimtip”.
• Een op maat gemaakt boekhoud – en reserveringsprogramma. Dit scheelt heel veel tijd.

– Wat zijn de aders onder (oftewel: boven) het gras? 😉
Onze camping ligt in een overstromings-risicogebied. Ook is de hele camping natuurbeschermingsgebied. Dit betekent dat je in principe geen nieuwe bouwwerken mag neerzetten.

Camping eigenschappen:

Woonhuis
Stacaravan(s)
Trekkershut(ten)
Receptie
Restaurant
Zwembad
Overdekt zwembad
Speeltuin
Binnenspeeltuin
Supermarkt
Sanitair gebouw
Chalet
Camperplaatsen
Wifi
Wasmachine
Kindvriendelijk
Cafe / Bar
Gehele jaar geopend
Kabel TV
Gelegen aan zee
Gelegen aan meer / recreatieplas
Wellness
Sport en spel
Fietsverhuur
Sunlodge
Kinderboerderij
Dieren
BBQ
Babyroom
Autovrije camping
Golfbaan (vlakbij)
Gelegen in bos
Gelegen aan rivier / beek
Kampeerveld met speeltoestel
Animatieprogramma
Miniclub
Vers brood verkrijgbaar op camping
Peuter / baby zwembad
Waterglijbaan
Jeu-de-boulesbaan
Visgelegenheid
Reinigingsstation chemische toiletten

Location on map

Makelaar

Interesse in deze camping? Vul voor meer informatie dit formulier in. Deze reactie wordt rechtstreeks doorgestuurd naar de betreffende eigenaar of makelaar. Om meer campings van mij te bekijken klik op onderstaande knop.