Kampeerterrein 7.2 HA aan de Ourthe nabij Durbuy. Op aanvraag

Vastgoed detail

Soort Toestand landen provincies Prijs Oppervlakte perceel72160E-mailadres voor reactieseveline@estimax.be

Objectomschrijving

PRIJS OP AANVRAAG !

In het plaatsje Barvaux vindt u een keur aan restaurants, terrasjes, leuke winkels. De grote winkelbedrijven liggen even buiten het centrum. Barvaux ligt aan het groot netwerk van uitgezette wandelpaden en fietsroutes die dwars door de natuur voeren. Barvaux beschikt over een paar kayak-verhuurbedrijven. Dus als u alleen of met een grote groep de Ourthe wilt afdalen, hoeft u maar in te stappen. Vanuit Barvaux maakt u een mooie wandeling naar het bezienswaardige Durbuy, ook wel bekend als ‘het kleinste stadje ter wereld’.

Kampeerterrein op een zeer gewilde locatie aan de meanders van de Ourthe. Royaal hoofdgebouw met receptie, beheerderswoning, cafetaria en zonnig terras. Speeltuin. Sportveld. Pétanque-baan. Apart gebouw met 3 garages. Twee frisse sanitaire blokken. Het terrein, de infrastructuur en alle technische installaties zijn steeds perfect onderhouden. Lozing afvalwater op septische putten.

Het betreft hier de aandelenoverdracht van 3 vennootschappen die allen familie-eigendom zijn.
De rendabele exploitatie beschikt over een goed gedetailleerde boekhouding.
Deze verkoop omvat onder meer:

het complete vastgoed met opstallen (72.160 m² grond);
de roerende zaken volgens de afschrijvingstabel, met uitzondering van de auto’s (die behouden blijven aan de verkopers);
de handelsnaam, haar logo en alle commerciële support;
de website;
alle lopende overeenkomsten (handelshuur café-restaurant, prestatieovereenkomst beheerder, overeenkomst met la Région Wallonne voor het gebruiksrecht van 10.470 m² uitbreidingsgebied).

VAN HUIDIGE NAAR TOEKOMSTIGE SITUATIE
De huidige exploitatie als ‘camping met vaste jaarplaatsen’ (= camping met voornamelijk stacaravans op vaste plaatsen) is niet langer toegestaan, vanwege de ligging van het terrein in overstroombaar gebied.
Wat hier wel is toegestaan is een ‘toeristische camping’ met uitsluitend verschillende soorten verplaatsbare kampeermiddelen.
De nieuwe eigenaar zal een ‘permis unique’ (volledige vergunning) moeten aanvragen op basis van herinrichting van het terrein.

Voor die herinrichting werd een alternatief project bedacht. Over dat project hebben verschillende ambtenaren van relevante overheden en de burgemeester zich alvast positief uitgelaten.
Dat alternatieve project voorziet in een exploitatie als in een indeling van het terrein tot park met een gemeenschappelijke, centrale groenvoorziening, waarrond 5 ‘wijken’ liggen die elke een aparte accommodatie bieden. Zo is er een wijk voor campers, voor tipi- en safaritenten, voor glamping, voor toercaravans en een tentveld voor passanten.

Het staat u natuurlijk vrij om een andere indeling voor te stellen, voor zover uw plannen voorzien in de inrichting van het terrein voor mobile, verplaatsbare kampeermiddelen.

Van overheidswege zal het terrein dus ontruimd moeten worden van stacaravans. De lokale- en regionale overheden zijn het er wel over eens dat van de kampeerders niet verlangd mag worden dat zij op stel en sprong hun stacaravans moeten verwijderen. In elk geval zullen de huidige eigenaren zelf geen nieuwe jaarplaats-contracten meer afsluiten voor 2024 .

BEZICHTIGING EN INLICHTINGEN
Uit respect voor de kampeerders en ter voorkoming van het creëren van onnodige onrust onder de kampeerders en de beheerder van de camping, verzoeken de eigenaren u vriendelijk doch met klem om het terrein niet op eigen gelegenheid te verkennen, maar uitsluitend in aanwezigheid met de makelaar. De eigenaren vragen uw begrip hiervoor en rekenen erop dat u hun verzoek zal respecteren.

Bedrijfsresultaten en jaarstukken worden enkel verstrekt aan voldoende solvabele, serieus gegadigden en NA een grondige bezichtiging onder begeleiding van de makelaar.
Voor verdere inlichtingen e/o het maken van een afspraak voor een bezichtiging neemt u graag contact op met De heer Loïc MERLIN, telefonisch op 0032 (0) 43 83 56 59 of per email op info@blim.be of met De heer Sjef WANDERS, telefonisch op 0032 (0) 473 98 23 95 of per email op sjef@estimax.be.

Object eigenschappen:

Woonhuis
Stacaravan(s)
Trekkershut(ten)
Receptie
Restaurant
Zwembad
Overdekt zwembad
Speeltuin
Binnenspeeltuin
Supermarkt
Sanitair gebouw
Chalet
Camperplaatsen
Wifi
Wasmachine
Kindvriendelijk
Cafe / Bar
Gehele jaar geopend
Kabel TV
Gelegen aan zee
Gelegen aan meer / recreatieplas
Wellness
Sport en spel
Fietsverhuur
Sunlodge
Kinderboerderij
Dieren
BBQ
Babyroom
Autovrije camping
Golfbaan (vlakbij)
Gelegen in bos
Gelegen aan rivier / beek
Kampeerveld met speeltoestel
Animatieprogramma
Miniclub
Vers brood verkrijgbaar op camping
Peuter / baby zwembad
Waterglijbaan
Jeu-de-boulesbaan
Visgelegenheid
Reinigingsstation chemische toiletten

Bekijk de locatie

Naar Google maps >

Makelaar

Interesse in deze camping? Vul voor meer informatie dit formulier in. Deze reactie wordt rechtstreeks doorgestuurd naar de betreffende eigenaar of makelaar. Om meer campings van mij te bekijken klik op onderstaande knop.