Camping en vakantieaccommodaties Quinta do Pomarinho EN 246, km 16.5

Vastgoed detail

Soort Status Land Provincie Prijs €795.000 Oppervlakte perceel250000Bouwjaar2000Aantal staanplaatsen30Aangeboden sinds26-01-2022E-mailadres voor reactiesinfo@pomarinho.com

Beschrijving van de camping

ALGEMEEN
De eigenaren van Quinta do Pomarinho gaan afscheid nemen van hun “droom”; het houden van een camping in het mooie, rustige, Portugal. Ze houden er rekening mee dat het vinden van de juiste mensen om het bedrijf voort te zetten enige tijd in beslag kan nemen.
Overname kan natuurlijk ook als dat zo uitkomt op korte termijn plaatsvinden waarbij opgemerkt dat voor een succesvolle overname het wel noodzakelijk is dat een geïnteresseerde over een substantieel bedrag aan eigen kapitaal beschikt.

OMSCHRIJVING, TERREIN EN GEBOUWEN
Quinta do Pomarinho is een voormalige boerderij op één kadastraal perceel van 25 hectare met olijfgaarden, fruitbomen, en (kurk)eiken gelegen in de Alentejo in het oosten van Portugal tegen de Spaanse grens. De Quinta ligt in het natuurpark Serra de Sao Mamede en biedt een oase van rust en ruimte. Op het terrein bevinden zich een SVR-camping van 1.25 hectare (30 ruime plaatsen met elektra aansluiting 10 amp.), op enige afstand van de hoofd locatie een schitterend natuurkampeerterrein met een sanitair gebouwtje (2 douches met warm water en 2 WC’s), woonboerderij/groepsaccommodatie geschikt voor 10 personen (heden in gebruik als woonhuis van de eigenaren), twee studio’s, 1 familiehuis met klein zwembad (6 personen), een Round House (‘Casa Redonda”) geschikt voor bewoning of ruimte voor het geven van yoga/meditatie/schilderlessen), 3 huurcaravans met veranda en overkapping en een Bell 500 tent.
Camping Quinta do Pomarinho is het gehele jaar geopend!

NATUUR, CULTUUR, ONTSPANNING, RUST EN RUIMTE
Quinta do Pomarinho is vanaf 2003 uitgegroeid van een kleine camping tot een volwaardige, prachtige vakantieplek waar rustzoekers, natuur- en cultuurliefhebbers, vogelaars (60 vogelsoorten gespot), kunstenaars, wandelaars, fietsers en overwinteraars uit alle windstreken van Europa naartoe komen. Naast de vele gasten uit Nederland, komen er ook veel gasten uit Duitsland, België Frankrijk, Engeland én uit Portugal zelf. Veel gasten komen herhaaldelijk terug en veel overwinteraars weten Quinta do Pomarinho goed te vinden. Je kunt bijna zeggen dat de winter het hoofdseizoen is gezien het aantal gasten, dat vele maanden verblijft.
De Nederlandse eigenaren van Quinta do Pomarinho werken nog steeds met ziel en zaligheid aan het verder opbouwen van een droom, een beleving, een plek waar iedereen zich thuis voelt en tot rust kan komen, ver weg van het hectische leven van alledag. Pomarinho is dan ook meer dan alleen een SVR-camping en enkele vakantieaccommodaties. Zo is de Quinta een ontmoetingsplek voor gasten uit vele landen, daarbij rekening houdend met het milieu, die samen of individueel komen wandelen, fietsen of cultuur snuiven. Er is een keuze uit meer dan 30 wandel en fietsroutes in het natuurpark Serra de Sao Mamede én daarbuiten. De nabijgelegen vestingstadjes Castelo de Vide en Marvão zijn bezienswaardigheden op zich waar men tevens op een van de vele terrasje kan genieten van een hapje en een drankje. De plek zelf, de sfeer onder de gasten en de prachtige omgeving, die zeer veel heeft te bieden, trekt veel bezoekers aan en doet ze herhaalde malen terugkeren.

MARKETING
Voor de camping, de accommodaties en arrangementen wordt veel promotie gemaakt. Na vele inspanningen en investeringen is Quinta do Pomarinho heel goed vindbaar op internet en daarbuiten. De website (www.pomarinho.com) is viertalig, volledig geoptimaliseerd en wordt onderhouden door internetbedrijf van der Let en Partners in Nederland. Door de website, Google business, Facebook, Instagram en Flickr is Pomarinho goed vindbaar bij Google. Verder staat Quinta do Pomarinho vermeld op de sites/in de gidsen van onder meer de ANWB, ACSI, Guide Routard, Roteiro Campista, Campismo de Portugal, UKcampsite, Park4night, Rustiek kamperen, SVR en NKC. Het samenwerkingsverband “Rondreis door Portugal” met vier andere, verspreid over Portugal gelegen, Nederlandstalige campings (met gezamenlijke website: Rondreis door Portugal – Rondreis door Portugal (rdpcampings.eu) levert voor de 5 deelnemende campings extra bezoekers op die ook nog eens een leuke korting op hun verblijf op de camping krijgen.

FACILITEITEN EN VERGUNNINGEN
De Quinta is van alle faciliteiten voorzien die nodig zijn voor een comfortabel verblijf zoals WiFi via de satelliet, warmwatervoorziening door middel van lichtpanelen, goedgekeurd drinkwater uit een van de 4 diepwaterbronnen van de Quinta, pellet kachels in de studio’s en het familiehuis, receptie met streekprodukten, bibliotheek en uitgebreide informatievoorziening, industriële wasmachine en op gezette tijden kan er een hapje en drankje genuttigd worden in de sfeervolle ontmoetingsruimte van de camping genaamd “A Taberna”.
Er is een gloed nieuwe vergunning voor de 3 sterrencamping (campismo/caravnismo) en vergunningen (AL = Alojamento Local) voor de studio’s en het familiehuis.
De financiën van het bedrijf zijn ondergebracht bij een erkend, Portugees, accountantskantoor. De financiële gegevens van het bedrijf zijn in te zien door serieuze gegadigden.

INBEGREPEN BIJ DE VERKOOP
het bedrijf “Quinta Fonte de Agua Campismo Rural Lda, welke eigenaar is van de Quinta, met alle vergunningen, de WordPress internetsite www.pomarinho.com\nl , domeinnamen, Google business site, werkschuur met gereedschappen e.d., de Quinta van 25 hectare met daarop alle gebouwen + inboedel (met uitzondering van goederen die gerekend worden tot persoonlijke eigendommen!) , de bedrijfsbus, tractor met aanhangwagen en de dieren (kippen, 3 ezels en 2 boerderijkatten). En inwerkperiode voor de nieuwe eigenaren behoort tot de mogelijkheden!

Camping eigenschappen:

Woonhuis
Stacaravan(s)
Trekkershut(ten)
Receptie
Restaurant
Zwembad
Overdekt zwembad
Speeltuin
Binnenspeeltuin
Supermarkt
Sanitair gebouw
Chalet
Camperplaatsen
Wifi
Wasmachine
Kindvriendelijk
Cafe / Bar
Gehele jaar geopend
Kabel TV
Gelegen aan zee
Gelegen aan meer / recreatieplas
Wellness
Sport en spel
Fietsverhuur
Sunlodge
Kinderboerderij
Dieren
BBQ
Babyroom
Autovrije camping
Golfbaan (vlakbij)
Gelegen in bos
Gelegen aan rivier / beek
Kampeerveld met speeltoestel
Animatieprogramma
Miniclub
Vers brood verkrijgbaar op camping
Peuter / baby zwembad
Waterglijbaan
Jeu-de-boulesbaan
Visgelegenheid
Reinigingsstation chemische toiletten

Bekijk de locatie

Naar Google maps >

Makelaar

Interesse in deze camping? Vul voor meer informatie dit formulier in. Deze reactie wordt rechtstreeks doorgestuurd naar de betreffende eigenaar of makelaar. Om meer campings van mij te bekijken klik op onderstaande knop.